Hopp til hovedinnholdet

Forelskelse og andre ting.

Jente 13 år
 

Spørsmål

dette handler ikke bare om forelskese men en del andre ting også. jeg har to venninner som liker samme gut som jeg liker. hun ene sier at vi skal si til han at vi ikke liker han lengre for at hun ene skal bli sammen med han. da ble jeg og hun andre veldig sur. hun som er egoistisk tenket bare på at hun skulle få han.. jeg har veldig lyst på han selv, alle 3 har lyst på han. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Savner bestevenn min bestevenn flyttet tilbake til Russland i fjord:( jeg savner henne såååå mye.. jeg har snakket med henne på skype, så vi har god kontakt... men hun kommer tilbake neste sommerferie... jeg lurer på om alt blir sånn så før eller anderledes.. jeg vil ikke miste henne! også forelsket i kjendisen Austin Mahone.. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. ikke bra på skolen jeg har det ikke bra på skolen lengre. av og til går det fint.. mange folk er frekke og sier jeg er irriterende og rar.. jeg liker ikke dette.. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du henvendte deg til oss. Her var det endel forskjellige ting å snakke om.

Det første problemet; at dere er tre venninner som liker samme gutt, høres ut som en utfordring. I dette tilfelle ville jeg anbefale deg/dere å fortelle situasjonen til han også kan han si hvem han eventuelt liker. Uansett så synes jeg det er viktig at dere beholder vennskapet siden disse to jentene er sikkert ganske viktige for deg. Det er ingen som kan bestemme hvem man skal like, og du har like mye rett til å like han som de andre har. Dermed skal ikke en av dere si noe imot dere selv, bare for at de andre skal bli glade av det. Vi har en artikkel som handler om når man liker den samme personen som venninnene sine. Den kan du lese her

Jeg kan forstå at du savner bestevenninnen din. Det er veldig leit når en man er glad i er så langt borte. Jeg tror siden dere har hatt så god kontakt på skype så går det nok bra å se hverandre igjen, og ting kan bli som før. Det er viktig å jobbe med vennskapet slik man gjorde før, og gjøre de tingene som var hyggelige og morsomme sammen når hun kommer tilbake. Dere kan også snakke om de gode minnenne deres på skype, slik at dere husker tilbake på hvordan dere hadde det før. Jeg tror ikke du kommer til å miste henne, men jeg forstår at det er lang avstand. Det er også viktig å gjøre andre ting, så du får tenke på noe annet også.

Angående Austin Mahone så er det vanlig å tenke at en kjendis er veldig kjekk og like han eller hun.

Det at det ikke går bra på skolen er leit å høre og det må du gjøre noe med. Snakk med foreldrene dine om det og kontaktlæreren din i klassen. De skal ta slike ting på alvor og gjøre noe med det. Sånn skal du ikke ha det! Dette kalles mobbing. Jeg tror du verker er irriterende eller rar. Alle er rare siden vi alle er forskjellige. Dette er en positiv ting og man skal ikke være frekke mot andre for det. Hev hodet og ikke bry deg om dem. (Ja, det er lett å si og vanskelig å gjøre, men husk at du er unik og mer enn bra nok). Vi har samlet mange artikler som handler om mobbing her, samt her kan du lese om mobbing blant unge. Forelskelse er også et fint tema som du finner her. Legger også ved noen artikler til deg under svaret. 


 Lykke til og håper ting ordner seg! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse