Hopp til hovedinnholdet

Har sex med en mann på 40 som har kone og barn

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei ! :) jeg er en jente på 16 år. For et halvt år siden ble jeg kjent med en mann. Han er 40. Men d er ikke noe baktanker med han. Han er snill og god. Vi har vært sammen en stund og vi har kost med hverandre ofte og har hatt sex. Jeg liker det og liker han veldig godt. Han har en kone og barn. Men de er ikke så mye sammen. Så jeg lurer på. Hva er liksom hinderet for at vi kan være sammen? Mamma synes nok d ville vært rart hvis hun viste hva vi holdt på med men jeg ser ikke hva som er galt. Det eneste er jo d med kona. Når kan vi liksom gjøre d offentlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er veldig galt. For det første er han 24 år eldre enn deg, mye mer enn dobbelt så gammel som deg. Det skulle være nok til at dette var galt i seg selv. I tillegg har han barn og kone. Jeg vil bare at du skal tenke over hva du gjør. For meg høres det veldig ut som om han utnytter deg. Han har absolutt ikke tenkt å gå noe videre med dette - han har barn, kone - en familie - og du er så mye yngre enn han. 

Jeg tror du kommer til å bli skuffet hvis du tror at han kommer til å gå fra konen sin for deg. Og hva hvis han ikke gjør det - skal dere fortsette å være sammen i evigheter, bak alles rygg og i hemmelighet? Han kommer jo ikke til å ville fortelle dette til noen så lenge han fortsatt er gift. Han kommer antakeligvis ikke til å innrømme det uansett om han ikke var gift, i og med at han har barn og dette absolutt ikke ser bra ut for hans del. 

Så vil jeg at du skal tenke på konen hans. De har giftet seg, de elsker hverandre. Han er utro! Og du er med på å være utro. Tenk hvis det hadde vært deg som hadde vært gift med en mann som plutselig viste seg å ha et hemmelig forhold til en som var halvparten av alderen din. Hvordan ville du for eksempel reagert nå, hvis du fikk vite at han hadde sex med en annen jente på din alder? Den samme følelsen vil konen hans ha, forskjellen er bare at du (og han) ødelegger noe som har vart lenge og som kan vare evig. Dere ødelegger en familie. Tenk på barnet hans. Barnet som har muligheten til å ha foreldre som er sammen resten av livet sitt, men som nå risikerer å vokse opp med skilte foreldre fordi faren valgte å være utro.

Jeg tror ikke du har noe å vinne på dette forholdet uansett. Jeg sier det ikke for å være ekkel, jeg sier det for at du skal klare å innse hva som er realiteten, for det må du. Mest sannsynlig blir det ikke dere to, men om dere fortsetter på denne måten risikerer du at både du og konen hans står uten en mann, og barnet hans står uten en far som kan bo hjemme og være med på oppdragelsen.

Dette er større enn bare deg, og det er utrolig viktig å tenke på. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Utroskap i heimen"

Det begynner som regel med unnskyldninger fra ektemannen om mange tilfeldige møter med en bestemt kvinne eller i noen tilfeller en mann. Dette er i lengden meget forstyrrende for konen i bildet som ikke aner hvor eller hva ektemannen gjør på hele dagene.

Novellen er skrevet av Andrew

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell