Hopp til hovedinnholdet

Ka sga eg jørr får å jelpa venninna mi?

Jente 14 år
 

Spørsmål

eg har ei vennina såm har det ganske tøft. Hu har blitt voldtatt og slide me det.. hu har fått jelp me det. Hu hadde ein kjæreste hu va samen me såm hadde sex me ei annen. Hu slo åpp me han pågrunn av det. Hu savne han åg hu vett che ka hu sga jørr. hu spørr meg åm jelp ¨åm ka hu sga jørr siden eg har opplevd någe lignane. men det jelpe iche.. eg vil egentli iche blanda meg. Hu e den tøffe sportstypen og får å sei d sånn gutta springe che akkurat ette hu. mine ærfaringer jelpe iche.åg vennskape e på tynn is.. Ka sga eg jørr får å jelpa hu. hu har iche så mange

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er en god venn som forsøker hjelp for å kunne hjelpe henne på en god måte.  Du sier at du ikke ønsker å blande deg, og det tenker jeg faktisk at også kan være en god hjelp.  Man kan støtte noen selv om man ikke gir dem råd, og det er kanskje det som er best: At man har noen man vet er der, og som gir støtte til å ta egne, gode valg. 

Ofte er det til bedre hjelp å stille noen oppklarende spørsmål som hjelper henne til å ta egne, gode valg:  Slike spørsmål kan være:

Er han verdt deg?

Er det HAM du savner, eller det å ha en kjæreste?

Hva er viktig for deg i et kjæresteforhold? -Får du det som er viktig i et forhold med ham?

Lykke til videre som støttende venn. 

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse