Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fordeler og ulemper er det med så stor aldersforskjell (35 år)?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 20 år, og er forelsket i en dame på 55 år. Hvilke fordeler og ulemper er det med så stor aldersforskjell? Er det ulovlig at vi er sammen frivillig? I krig og kjærlighet er allting tillatt? Vi har kjent hverandre lenge og vi er naboer. Vi har også samme musikksmak, samme type mat, felles interesser. Du vet ikke, men hvis du skal gjette, hvor lenge tror du forholdet vårt varer ettersom vi har felles interesser, men er 35 års forskjell? De tre største konsekvensene er: 1. Jeg er muslim og hun er kristen 2. Hun er blitt god venn med huseieren som er faren min, og hvis pappa får vite om oss så blir hun kasta ut av huset sammen med meg 3. Det er ikke sosialt akseptert, hadde jeg vært norsk så hadde det vært lettere, det er en skam for familien og landet mitt Og hvem vet, hvis en av oss hadde blitt seksuelt pult, hvem hadde fått straff? Den eldste kanskje, eller alltid menn som får skylden for voldtekt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst vil jeg bare gjøre det klart at det ikke er straffbart om dere blir sammen eller har sex. Ingen av dere er under 16 år, som er seksuell lavalder. Hvis noen av dere derimot tvinger den andre til å ha sex, altså voldtekt, så er det straffbart. Da er det den som tvinger som kan bli straffet.

I artikkelen jeg har lagt ved er det listet opp ulemper med så stor aldersforskjell. Det er vel ingen som nevner noen fordeler med så stor aldersforskjell, og 35 år en veldig stor aldersforskjell. I tillegg vil jeg spørre deg hvordan du forestiller deg et forhold som du må holde hemmelig for alle som står nært deg? Har du ikke lyst å fortelle dine nærmeste om det når du får deg kjæreste? Hvordan skal du få vært sammen med henne uten at noen får vite om det?

Jeg mener ikke at det er noe større problem at du ikke er fra Norge - dette er nok like lite sosialt akseptert i Norge som det er andre steder. De aller fleste mener at 35 år er en utrolig stor aldersforskjell. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell