Hopp til hovedinnholdet

Når er det normalt å få lov til å overnatte hos kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år(99'er) som er i et forhold med en gutt på 17 år(97'er.) vi har vært sammen i fire måneder nå og han er noe av det beste som har skjedd meg, men nå har det oppstått et problem. Igår spurte jeg foreldrene mine om jeg kunne overnatte hos han, men de svarte bare med at jeg var for liten og at de ikke kjente han godt nok. Mamma var veldig klar på at "det venter vi med." Både jeg og kjæresten ble skuffet og jeg har veldig lyst til å få dem til å endre mening. Jeg ig kjæresten har bestemt oss for å vente med sex til jeg er 16, men bør jeg si dette til foreldrene mine for å prøve å overbevise dem om å la meg? Så jeg lurer egentlig på; når er det "normalt" å få lov til å overnatte med kjæresten, og hvilke argumenter kan jeg evt komme med for å overbevise dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og så hyggelig at du og kjæresten din har det så fint sammen! Jeg skjønner at det er skuffende og frustrerende at du ikke får lov til å overnatte hos han. Det er veldig forskjellig hvor strenge foreldre er på dette. 16 år er nok en grense som er mye brukt, mens andre ikke får lov før de er 18. Det at kjæresten din er to år eldre enn deg kan nok gjøre at foreldrene dine blir ekstra beskyttende. 

Jeg synes det er flott at du og kjæresten din har snakket om dette og bestemt dere for å vente til du er 16 med å ha sex, og jeg tror det er en god idé å fortelle foreldrene dine det. Jeg skjønner at det kan være en litt klein samtale å ha, men da viser du dem at du er ansvarlig og har tenkt gjennom situasjonen, og det vil nok øke sjansene dine for å få lov til å overnatte hos han.

Så den beste måten å overbevise dem på er nok å ta en ordentlig prat med dem. Fortell at dere vil vente med sex, og spør dem hva som er grunnen til at du ikke får lov. Er det noen måte dere kan løse dette på? Kan han komme til deg isteden slik at foreldrene dine kan bli bedre kjent med han og ha litt mer "kontroll" på situasjonen?

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttige for deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell