Hopp til hovedinnholdet

Han er over det dobbelte av min alder, men jeg kan ikke droppep han

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jente på 16 år her. Jeg har ett lite problem tror jeg. Jeg liker veldig godt en fyr som er over dobbelte av min alder, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet at han liker meg på samme måte tilbake, han har kysset meg og sagt det. Vi har ikke gått lengre enn et kyss. De vennene jeg hat fortalt han om syns jeg burde droppe han, men det klarer jeg ikke. Jeg elsker han, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vi vet ikke hva framtiden skal bringe, så vær så snill, hva skal jeg gjøre? Å droppe han kan jeg ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg vet ikke hva annet jeg kan råde deg. Jeg skjønner at du er forelsket og at du ikke ønsker å droppe han, men jeg håper du har tenkt litt framover når du har tenkt over dette. For det første er jeg skeptisk til hvorfor han, som mer enn 32 år gammel, går etter en jente på 16 år. Det burde du også være skeptisk til. Hva er det han vil? Hvordan har dere blitt kjent? Er det han som har prøvd seg på deg? I så tilfelle er det grunn til å være litt skeptisk. Grunnen til at du skal være forsiktig med dette er at du ikke vet hvor alvorlig han ser på dette. Det kan godt hende at han liker deg, men selv om dere har kysset betyr det ikke at han ønsker å være i et forhold med deg. Det kan godt være at han ser på dette som en fin mulighet til å bare ha meningsløs sex. Som mye eldre enn deg har han mulighet til å utnytte deg, det kan vi ikke legge skjul på. 

Hvis vi da ser for oss at han faktisk ønsker å ha et seriøst forhold til deg, må vi tenke litt på hvordan det kommer til å bli, og om det kan komme til å vare. Jeg ønsker at du leser den artikkelen jeg har lagt ved, men jeg skal vektlegge noen punkt her. For det første er han i et helt annet stadie i livet sitt. Forhåpentligvis har han en fast jobb, han er utdannet og han er der han vil i livet. Du har nettopp begynt på videregående og har enda 3 år igjen av grunnskolen. Du har hele livet ditt foran deg! Du skal kanskje begynne å studere - hva skjer om du vil studere i en annen by? Hva skjer når han skal på byen hver helg og det enda er to år igjen før du i det hele tatt har lov til å drikke alkohol? 

Han er over 30 år gammel - hva hvis han har lyst til å stifte familie? Om han skal vente til du er 24 år er han antakelig over 40 år gammel - synes du det er en fornuftig alder å bli pappa på? Jeg skjønner at det er rart å skulle tenke så langt, men det må man når man er i slike situasjoner. Jeg vil tro at om han i det hele tatt har tenkt å få seg familie noen gang så kommer han til å ha lyst til det snart, så gammel som han er, og er du klar til å bli mamma som 16-åring? Om dere blir sammen kommer det antakelig til å dukke opp enda flere tilsvarende spørsmål og utfordringer, nettopp fordi det er så stor aldersforskjell og fordi dere er på helt ulike stadier i livet. 

Jeg kan ikke annet enn å anbefale deg å prøve å komme over han og heller prøve å se på gutter som er nærmere din alder, men om du bestemmer deg for å bli sammen med han så vil jeg i alle fall at du tenker over det jeg har sagt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell