Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er fire år eldre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og er på en måte "på flørten" med en som er nøyaktig fire år eldre enn meg, og studerer. Vi har kjent hverandre i over sju år (i orkester sammenheng), og helt siden jeg var NI år har jeg vært nesten hodestups forelsket i han. I sommer dro vi på badeturer sammen bare jeg og han, og vi hadde "kose(film)kveld" hos meg fra ca åtte til halv tre om natten. Vi har ikke kyssa enda, og jeg er usikker på om denne "flørten" fortsetter. Etter han flyttet for å studere har han oppført seg veldig merkelig. Han sluttet å ta kontakt, får kun noen få "snapper" av han i løpet av MÅNEDEN. Når vi treffes sier han omtrent bare "hei" og går videre. Jeg begynner å lure på om han synes jeg er for ung for ham, eller om det hele bare var en "sommerflørt". Jeg fyller tross alt femten om to uker, og han fylte NITTEN for en måned siden. Jeg er så forelsket i ham, og vet ikke hva jeg skulle gjort uten ham på en måte. Hva skal jeg gjøre? Kjærlighetssorg:( Ps: ikke si at tiden leger alle sår. I know

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at du blir forvirret når du og denne gutten hadde det så hyggelig sammen i sommer og han plutselig ikke tar noe særlig kontakt. Men utfra det du skriver så synes jeg nok det virker som en "sommerflørt" og han viser ingen tegn til at han ønsker at det skal bli noe mer mellom dere. Fire år er stor aldersforskjell, og dere er jo på helt forskjellig sted i livet, så det kan nok hende at han synes du er for ung for han. Jeg synes det er dumt at han endret oppførsel så plutselig uten å snakke med deg om det, men det er nok hans måte å prøve å unngå å såre deg. 

Jeg tror det beste er at du prøver å se på han som en venn og skyve vekk følelsene dine. Prøv isteden å bli bedre kjent med gutter på din egen alder, kanskje finner du en ny du forelsker deg i? 

Jeg synes også du bør ta en prat med denne gutten. Fortell han hvordan du opplever situasjonen, og spør hva han vil. Det er som regel mye bedre å få et klart svar enn å gå rundt og lure. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell