Hopp til hovedinnholdet

16 og 24 år

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på en alder dere ikke hadde her, 24 er jeg. Men har et dilemma angående alderforskjell! Den jenten jeg møtte å deretter ble kjæreste med er 16. Hun har foreldre som ikke godtar at hun er sammen med meg. Jeg forstår hennes foreldre at de tvilsom på meg! men om det hadde vært noe måte å få dem til å skjønne oss litt også!? Eller om vi bare skal holde det skjult!? Jeg møtte henne på et nettdating sted der hun utga seg for å være 18 år! det ser ut som hun er nærmere 19 og 20 så hadde ingen tvil om at det stemte! Det gjorde det ikke da hun fant ut etter en stund å være ærlig med meg å si hennes ordentlig alder! Jeg ble litt satt ut med det første men så kjente jeg at det faktisk ikke betydde noe for jeg følte ikke noe til at hun var så ung da vi snakket sammen! Så ble det bare mer og mer snakking om hva vi faktisk har tilfelles og jeg tror det er mer tilfelles enn ikke! Det er nesten uvirkelig hvor mange ting med oss som klaffer at jeg vet ikke hva vi ikke har tilfelles!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo en ganske stor aldersforskjell på dere, så jeg kan også forstå at foreldrene hennes er litt skeptiske i utgangspunktet.  Jeg forstår at du har pratet mye med denne jenta på nett og føler at dere kjenner hverandre godt og har felles interesser.  -Har du truffet jenta i virkeligheten?  -KJenner dere noen til hverandres nærmiljø, hverdagsliv o.l.?  Aldersforskjell er jo først og fremst en utfordring fordi man er på ulike stadier i livet.  Hun skal igang med videregående og vil bli opptatt med det.  Du har kommet mye videre enn det og har dine hverdagsting med jobb eller studier.  -Tenk over om det er forenlig i lengden og prat med henne om det.  Kanskje bor hun også langt unna?  

-Det er jo ikke ulovlig, men litt utfordringer i dette.  TEnk dere nøye om og ta tiden litt til hjelp.  

Se ellers noen råd i artiklene under. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell