Hopp til hovedinnholdet

Avstandsforhold + får ikke lov av foreldre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt.... og han liker meg meg. Avstanden mellom oss er stor, og vi vet ikke helt hvordan vi skal klare avstandsforhold. Men det er ikke det værste.. Gutten jeg liker er 2 år eldere (16år), og mamma og pappa LAR MEG IKKE FÅ LOV til å være sammen med han. Uansett hva jeg sier er det NEI. Han er visst ''alt for gammel'' (2år?seriøst?) Og det er så dumt, for jeg har aldri hatt så seriøse følelser for en gutt før. vi kan snakke om alt! Absolutt ALT. Vi har facetime sammen og han er helt fantastisk. Hvordan skal jeg klare å bare være venn med han, da begge vil ha ett forhold, men jeg får ikke lov. Vil være mer enn venn..... Hjelp! Hvordan skal jeg/vi klare dette? Mvh Kathrine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg har lagt ved en artikkel om avstandsforhold. Her kan du finne tips til hvordan man bedre kan takle det, hvordan man kan holde kontakten osv. Den største utfordringen for dere blir jo at dere begge er så unge at det blir lenge før en av dere eventuelt kan flytte slik at dere kan være sammen. Én ting er å ha et avstandsforhold når man vet at man om ikke så lenge kommer til å være sammen, og en annen ting er avstandsforhold når man ikke vet hvor lenge man kommer til å måtte være så langt fra hverandre. Du må vurdere om du kommer til å klare å ha et forhold til han i mange år når du ikke får sett han, og om du synes det er verd det. Snakk med han om hvordan dere skal takle det, hvordan det kommer til å bli og om det er noe dere ønsker å prøve på.

Når det gjelder foreldrene dine så må du bare snakke mer med dem. Snakk sammen slik at dere bedre kan forstå hverandre. Få dem til å forklare deg hvorfor de synes to år er for mye, hva de er bekymret for og hvorfor de ikke ønsker det for deg. Jeg vil tro at foreldrene dine rett og slett bare er redd for at du skal bli såret eller at du kommer til å være mye lei deg. Det hadde kanskje vært annerledes om det hadde vært en som hadde vært to år eldre enn deg som bodde på samme sted som deg. Da hadde de kunnet møte han, bli kjent med han og de hadde ikke trengt å bekymre seg for at du skulle besøke han helt alene, eller at han skulle besøke deg. Om han skal besøke deg blir han jo mest sannsynlig nødt til å sove hos deg, og det er ikke sikkert at foreldrene dine ønsker når du bare er 13-14 år. Fortell foreldrene dine hvorfor du ønsker å være sammen med han, hva du liker med han og prøv å komme med motargumenter mot det de sier.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell