Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 og er forelsket i en som blir 19 er det galt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vist eg e 15 og er forelska i en som blir 19 er det gale? Probleme e at han lika meg og! Ka ska eg gjere ? Han e 19 og eg e 15! Det høyrest veeldig gale ut men det e ikkje so gale! det e berre 4 år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du er 15 år og forelsket i en gutt som blir 19 år. Du forteller at han liker deg, men at du ikke helt vet hva du skal gjøre med det. Det virker som du er litt usikker i forhold til aldersforskjellen og at dette bekymrer deg. Samtidig skriver du at det ikke er så gale! Det at det er fire år aldersforskjell trenger ikke å ha så stor betydning i et forhold. Det er jo heller ikke alltid selve forskjellen i alder som er av størst betydning, men livserfaringer, modenhet og interesser.

Om dette er mye eller lite kommer veldig an på hvor gammel du er. Hvis du selv er 12 år og er sammen med en på 16 kan dette være en stor aldersforskjell. Dette fordi man utvikler seg såpass mye i denne tiden, og vokser veldig fort på de fire årene. Du er 15 og han du er forelsket i er 19, det gjør det kanskje noe enklere. Jo eldre dere blir, jo mindre betydelig vil aldersforskjellen være. Utfordringer dere kan møte i forholdet om dere blir kjærester kan være at siden han er 19 år så kan gjøre ting som du ikke er gammel nok til. Dette er noe som dere kan snakke om sammen om dere blir kjærester. Lykke til. Legger ved en artikkel under svaret.
Hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell