Hopp til hovedinnholdet

Jeg flørter med en annen enn kjæresten min. Hvordan kommer jeg meg ut av dette?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente, jeg har kjæreste. En jeg har møtt over nettet. Jeg har følt jeg har rotet meg opp i noe jeg ikke klarer og fikse på. Jeg har kontakten med en 18 år gammel gutt som jeg også har møtt over nettet. Han vil ikke la meg være i fred og maser alltid om bilder. Det som plager meg er at jeg er forelsket i denne 18 år gamle gutten også, han sier han liker meg. Men det går ikke! Jeg har jo kjæreste, jeg har ikke lyst til og miste følelsene for kjæresten min. Jeg elsker han jo! Men jeg tror jeg gjør det. Jeg har gjort noe jeg angrer veldig på, jeg flørter mere med han 18 år gamle fyren og snakker mere med han. Hver gang kjæresten min spør om jeg har følelser for han andre fyren så sier jeg "Nei" for og ikke såre han. Jeg føler at han 18 år gamle gutten bruker meg for og glemme exen sin. Jeg er så såra og forvirret, fordi jeg vet jeg har rotet meg oppi noe jeg angrer veldig på. Hvordan kan jeg komme meg over denne 18 år gamle fyren uten og såre han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sente inn spørsmål til oss. Jeg skjønner jo at dette er en litt vanskelig situasjon. Noen ganger får man følelser for folk man ikke burde. Men utfra det du skriver virker det jo som du og kjæresten din har et fint forhold og er glade i hverandre. Og da synes jeg det er rart at du snakker såpass mye med den 18 år gamle gutten. Da utfordrer du jo på en måte forholdet deres, og jeg tror ikke det er positivt hvis du ønsker å opprettholde det. I tillegg så er han du snakker med på nettet tre år eldre enn deg, og i den alderen du er nå har det veldig mye å si. Det er for eksempel straffbart for han å ha sex med deg, og når han er myndig kan han gjøre en del ting som du ikke kan. 

Så mitt tips til deg er å rett og slett kutte kontakten med den 18 år gamle gutten. Forklar at du ikke ønsker å såre han, men at du faltisk er i et forhold og at du må fokusere på det. Jeg tror absolutt at det er det beste for dere begge. Dette krever nok at du er litt streng mot deg selv og motstår fistelsen til å kontakte denne gutten eller svare på hans meldinger.

Når det er sagt så synes jeg du bør være veldig forsiktig når du prater med og flørter med folk over nett. Det er ikke alltid folk er den de utgir seg for å være, og du ha aldri helt kontroll på hvem det er du snakker med. Møt aldri noen du har møtt over nett alene, men ta med deg en person, gjerne en voksen. Les også artiklene under. 

Håper dette svaret var hjelpsomt for deg. 

Hilsen ungdomsrdaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell