Hopp til hovedinnholdet

Liker en som er lærer på skolen min som er 7 år eldre

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg har et lite dilemma. jeg er fortiden veldig små forelsket og klarer ikke helt å få kontroll over hva jeg egentlig føler og det er vennskap, sexuel-tiltrekning eller forelskelse. men ihvertfall så kan man si jeg har mange i ¨kikkerten¨og det er blandt annet en som er 7 år eldre enn meg, jeg kjenner henne gjennom skolen min, og hun er håndballtrener. jeg kan se hun er litt begeistret for meg men tviler på hun er intresert. jeg synest det er litt pirrende med tanken på og score en 27åring, jeg lurer på om du har noe gode forslag, jeg har henne ikke i noen fag på skolen men hun er lærer i håndball og hun har dermed tilknyttning til skolen. har du noe forslag til hva jeg kan gjøre, jeg vet hun har snakket om meg osv. det har jeg hørt via en kamerat av meg. han sa at hun hadde sagt jeg var morsom osv, husker ikke akkurat hva, men kan det bety noe mer, jeg vet hun er mye eldre men, kan det fungere, og kan hun ha ineresse for meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg blir litt usikker på om du går på videregående eller tar utdanning innenfor idrett i og med at denne damen er lærer i håndball. Du må huske på at lærere er i et tillitsforhold til elevene og har ikke lov til å ha seksuelle eller romantiske forhold til elever. Spesielt på videregående er disse reglene strenge, men om du går på et universitet/høyskole kan det være at skolen kan tillate et forhold så lenge du ikke har henne i noen fag. Hvis det skulle bli noe mellom dere må hun være ærlig ovenfor skoleledelsen og fortelle om forholdet deres. 

 Hvis du skal prøve å få kontakt med henne så må du finne et passende tidspunkt og sted. Hvis du noen gang møter henne utenfor skolen synes jeg det er det beste, i og med at hun faktisk er lærer på skolen. Hvis ikke må du bare prøve å finne et tidspunkt å snakke til henne på på skolen.

Det er umulig å si om hun kan like deg bare ut ifra det du har sagt. Det at hun sier at du er morsom trenger ikke å bety at hun er interessert i deg på den måten. Det trenger ikke å være mer enn at hun nettopp synes du er morsom. Selv om du synes det er greit at hun er 7 år eldre enn deg vet du ikke om hun synes det er like greit at du er 7 år yngre enn henne. Alle har ulike meninger om så store aldersforskjeller i forhold.

Det er klart det kan fungere, men det vet dere ikke før dere har blitt bedre kjent med hverandre. Dere må finne ut hvordan dere fungerer sammen, og tenke over hvordan det kommer til å bli i framtiden når du eventuelt blir ferdig med å studere. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell