Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en som er 5 år eldre, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt forelsket i en som er 5 år eldre enn meg! Altså 18 år.. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg har aldri vært forelsket i en som er 18 år før.. Bare en på min alder eller 1 år eldre. Og jeg vet at dette er en stor aldersforskjell! Men jeg vil ikke glemme han, og jeg skal heller ikke glemme han.. Han har selv sagt at han ikke bryr seg om aldersforskjell. Men hva skal jeg gjøre? Kan jeg snakke med han om det? Her en dag så holdte jeg på å kysse han! Vi satt så nerme, og han så på meg! Kyssa han nesten... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Man kan ikke velge hvem man forelsker seg i. Dermed er det lett at man blir interessert i noen som er eldre. 5 år virker selvføgelig mye nå, men senere i livet spiller aldersforskjell mye mindre rolle. Jeg skjønner at det kan være svært skummelt og nytt, men likevel er det viktig å tenke på andre ting enn bare alderen. Har dere mye til felles? Har dere det morsomt sammen? Føler du deg komfortabel med han? Dette er ting som er viktige å tenke på,- uansett aldersforskjell. Det viktigste er at du føler deg komfortabel med både han og med situasjonen. Om du føler dere er på samme "sted" i livet, er det ingenting galt i å være sammen. Det kan likevel være lurt å tenke over den seksuelle lavalderen og om du tror du kunne følt deg trygg på han i et forhold.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell