Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er 8 år eldre. Hvordan bør jeg tolke signalene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente som er nært hodestups forelsket i en som er åtte år eldre enn meg (7.11 år eldre).Vi møttes mens jeg var på utplassering i bedriften han jobber i.Nå er jeg igjen 70mil unna. Den første gangen jeg møtte han, håndhilste vi.Den neste gangen syntes jeg at han var en kul, veldig likbar person.Blikkene våre møttes flere ganger etter dette,og det gikk to-tre dager før jeg plutselig kjente at knærne ble svake og "hjertet hoppet over et slag".Etter at jeg så på han dennegangen,var han som en helt annen person,og jeg følte meg rett og slett ør.Hver gang døra åpnet seg,snudde jeg meg.Jeg merket at jeg smilte hver gang jeg tenkte på noe som førte meg til tanken av han.Jeg dro til denne bedriften for å opparbeide en anbefaling til senere bedrifter, ikke for å bli forelsket... Jeg sliter med selvtillit og tviler hele tiden på om det var noe i de signalene jeg tok opp. What to do? Jeg kan da ikke fortsette sånn og såre hjertet mitt med tanker om personer jeg ikke tør å -spørre- x'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Å bli forelsket i noen er ikke noe man planlegger, det er som oftest noe som plutselig skjer, slik som du beskriver det. Men ofte er det sånn at man lett lar seg rive litt med av forelskelsen og legger mer i de signalene man får enn det man kanskje burde. Denne gutten er jo åtte år eldre, og på den alderen som du er i er det veldig mye. Han og du er på forskjellig sted i livet, og ser nok etter helt forskjellige ting i et forhold. Det betyr ikke at han ikke kan ha flørtet litt med deg eller syntes at du var pen, men han er nok ikke den rette for deg å satse på. Når han i tillegg er så langt unna deg så er nok det beste at du prøver å komme deg over han. 

Å være forelsket er en fantastisk følelse, og jeg forstår det om du ikke har helt lyst til å gi slipp på den, men prøv allikevel å få tankene over på noe annet enn denne gutten. En god idé kan være å bli bedre kjent med gutteer som er på din alder og som bor i nærheten. Kanskje møter du en ny gutt som du får følelser for?

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese. Lykke til

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell