Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg slutte å ha kontakt med henne i tilfelle folk snakker om det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ein gutt som går i 10. klasse og liker ei jenta som går i 7. klasse. Vi har god kontakt og er med hverandre ofte. Men det liker ikke pappa. Han er redd for at foreldrene til jenta skal snakke negativt om meg og at eg skal bli stempla som en som går på mindreårige. Siden vi bor i en liten bygd får alle vite alt til slutt. Burde eg slutte å ha kontakt med jenta? Eller burde eg forsette med det eg og jenta har i samen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Om du og denne jenta skal fortsette å treffes er jo noe dere to må bestemme sammen. Det handler om hva dere mener og hva dere synes er greit. Hvis dere har det bra sammen og ingen av dere har noe problem med aldersforskjellen synes jeg heller ikke andre skal ha det. Det er klart det kan oppstå rykter og sladder når man bor i ei lita bygd, men slik er det med alt. Det ville blitt rykter hadde du blitt sammen med noen som var like gammel som deg også.

Hvis du selv er bekymret for hva foreldrene hennes kommer til å si synes jeg du burde be henne om å snakke med dem. Hvis hun er åpen og forteller om deg tidlig så får de tid til å bli kjent med deg og bli vant med deg før dere eventuelt blir sammen. Samtidig kan hun si til dem at hun håper at de ikke går rundt og snakker dårlig om dette, fordi hun liker deg så godt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell