Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror at en som er 17 år eldre enn meg er forelsket i meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en nabo,som tidligere var fastlegen min,men jeg har en annen nå. Naboen min er 17 år eldre enn meg,men virker forelska i meg..Han er god,hyggelig og snill når jeg snakker med han og møter han. Han har aldri gjort noe negativt mot meg. Han sliter ofte med å se meg inn i øynene når jeg møter han,og rødmer om han ser meg mye inn i øynene, og gir meg alltid en klem når jeg møter han. En gang jeg møtte han,snakket han i telefonen,men ga meg likevel en klem. Senere samme kvelden sendte jeg melding til han og sa takk for klemmen,og svaret jeg fikk var at klemmen var digg,og dt som var digg med klemmen var meg. Han flørter en del med meg..Jeg er jo gla i han,men ikke på samme måte som han fremstiller at han er i meg. Han bryr seg mye om meg,og snakker med meg omtrent hver dag. Hva gjør jeg? Burde jeg bryte kontakten med han? Burde jeg oppføre meg som jeg alltid har gjort,for å se om han viser meg skikkelig at han er forelska? Hva er lurt å gjøre? Jeg er usikker..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at det er hyggelig å få oppmerksomhet fra en som du har følelser for, men i dette tilfellet så synes jeg ikke at alt er helt bra. Han er tross alt 17 år eldre, og det er ulovlig for han å ha et forhold med en på din alder. Han burde ikke flørte med deg og sende denne type meldinger, og jeg anbefaler deg å avslutte denne type kontakt med han. Det er selvfølgelig greit å si hei hvis du møter han, men ikke send meldinger eller flørt på annen måte. Hvis han sender medling til deg kan du si at du ikke vil at dere skal ha denne type kontakt. Vær tydelig på dette, og ikke la deg friste til å flørte med han på andre måter. 

Prøv isteden å bli bedre kjent med gutter på din egen alder. Kanskje finner du en du liker og som kan få tankene dine litt vekk fra naboen din?

Les også artikkelen under. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell