Hopp til hovedinnholdet

Jeg har bare møtt han en gang. Hvordan kan jeg bli kjent med han?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Noen måneder siden hadde jeg prøvedag på en restaurant, faktisk søkte jeg der før jeg fikk min nåværende jobb. Jeg var med på prøvedagen bare fordi vi har avtalt om det. Da møtt jeg han for første gang, han jobber der og var med meg den dagen. Jeg ble "forelska" første gang jeg hilst på han. Har aldri trodd på kjærlighet ved første blikk, men alt endret seg da jeg så han. Men vet så vidt hvem han er!! Vet bare at han er 26 år gammel - er 20 år selv-, bor langt unna meg og studerer i Danmark. Jeg er for sjenert til å følge han på sosiale medier, men jeg sjekker hans Instagram hver 2min. Helt ærlig klarer jeg ikke å slutte å tenke på ham. Å tenke på han gjør meg glad. Føler at jeg savner han og vil vite alt han gjør og åssen han har det. Vil gjerne bli bedre kjent med han, men tørr ikke, synes det er flaut siden vi møtte gjennom jobben. Viktig å si at jeg ikke fikk den stillingen fordi de hadde nok ansetter da. Hva skal jeg gjøre? hvordan kan jeg bli kjent med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er tydelig at du er skikkelig forelsket i denne gutten og at du tenker mye på han. Jeg ser ikke noe galt i at du prøver å ta kontakt med han, men jeg vil allikevel at du skal se litt på hvordan situasjonen faktisk er. Han er 6 år eldre enn deg, studerer i et annet land, og du vet lite om han bortsett fra det du har sett på instagram og det du fikk vite da dere møttes. En alderforskjell på 6 år er mye, og når han i tillegg bor så langt unna deg tror jeg nok ikke det er sannsynlig at det vil kunne bli no mer mellom dere. Så ha det i bakhodet dersom du velger å kontakte han. Å sende han en personlig melding hvor du sier at det var hyggelig å møte han og spørre hvordan det går er kanskje det beste. 

Men ellers så anbefaler jeg det å heller prøve å bli kjent med gutter som er mer på din egen alder og som bor i nærheten. Kanskje finner du en som får tankene over på noe annet enn han du er forelsket i? 

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttige for deg å lese. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell