Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli kjent med han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som er født i 2000(15 år) og jeg er keen på en gutt som er født i 1996(19år) Men problemet mitt er at jeg faktisk ikke kjenner han. Vi følger hverandre på instagram, og ser hverandre kanskje 1 gang i uken pga Han jobber et sted og det er det eneste. Men jeg tenker på han/snakker om han hele tiden! Stalker Facebooken hans ogsånn hele tiden, og drømmer om han. Jeg mener at han faktisk er helt perfekt og får han ikke ut av hodet mitt.. Men spørsmålene mine er altså; hvordan kan jeg bli kjent med han? Kan liksom ikke begynne å snakke med han på Facebook eller noe, pga han er så mye eldre å da vil det bare bli rart.. så hvordan? Og det andre spørsmålet er, hvis vi hadde blitt kjent og vi hadde likt hverandre og blitt sammen, hvordan skulle jeg sagt det til foreldrene mine? Siden aldersforskjellen er så stor, og jeg har aldri hatt en kjæreste før og snakker egentlig ikke med foreldrene mine om sånne ting, men de måtte jo vite det. Og hva om de reagerer negativt? Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du føler det er vanskelig å ta det første steget. Selv om du synes det er litt ukomfortabelt, er det svært praktisk å starte samtalen på sosiale medier. Du kan jo f.eks like/kommentere et bilde på instagram og så starte en samtale på facebook. Hvis dere har noen felles venner kan du jo høre om de har lyst til å hjelpe deg med å få i gang en samtalen "face-to-face". Om du er på arbeidsplassen hans kan du også ta det første steget der:) Det skal ikke mer til enn en liten samtale. Da vil også føles mer naturlig å snakke videre på chat.

Det er klart aldersforskjellen kan virke skremmende akkurat nå. Likevel vet du jo ikke sikkert hvordan foreldrene dine vil stille seg til forholdet. Alder er tross alt bare et tall. Det kan uansett være lurt å tenke litt over hvordan du vil legge frem saken. Du  jo ikke starte med å fortelle dem alderen hans. Kanskje det kan være lurt å la dem bli kjent med han først. Om de da liker han er det ikke sikkert at alderen blir et stort problem:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell