Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være kjæreste med en 17-åring når man selv er 12?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Først vil æ bare si at æ fyller 12 i år. Æ spiller onlinespill. En dag spurte en gutt som æ ikke vet kem e om vi skulle spille i lag og da trengte han skypen min. Æ ga han den og vi spilte. Æ begynte å få følelser for han og han sa at han var forelska i mæ. Så snakket vi ikke på ca 11 måneder og æ mista følelser for han. Vi hadde aldri hørt stemmene til hverandre pga æ e drit feig. Men han ringte mæ å venninna mi. Men han snakket aldri. Han sa at han var gla for at han møtte oss og at han va gla i mæ. En dag ringte han oss i gjen og snakket for første gang!! Æ va jo drit gla. Han spurte om æ hadde kjæreste fordi han likte mæ. Æ har ikke kjæreste og æ liker han. Æ vil møte han å være sammen med han men det e bare et problem... Han fyller 17år i år... Æ bare hater å tenke på hvis æ må si det til foreldran mine. E det unormalt å være kjæreste med en 17 åring når mann selv e 12? Æ liker han drit godt!! Han e min første forelskelse og æ e hannes første å. Han bor ca 18 timer i fra mæ :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok ikke så vanlig å være sammen med noen som er 17 når man selv bare er 12. Den aldersforskjellen på 5 år er ganske stor til vanlig, og spesielt når du bare er 12 år. Jeg synes du bør fortelle foreldrene dine om dette med en gang hvis du tenker på å møte han, for det kommer nok ikke til å bli enklere med tiden. Du kan jo heller ikke møte han uten at foreldrene dine vet om det. 

I tillegg har du den lange avstanden på 18 timer. Det kommer til å bli vanskelig når dere er avhengig av skyss for å besøke hverandre, og du helt sikkert ikke får lov til å overnatte der. Du må forberede deg på at dere antakeligvis ikke kommer til å få sett hverandre så ofte om dere blir sammen. 

Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold og en om avstandsforhold. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell