Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 9 år eldre og har kjæreste

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 14-åring som har vært forelsket i en 23-åring.. Jeg har vært forelsket i ham i over et år, tenker på ham hver eneste dag. Vet jeg ikke kan si noe til jeg blir noe sånn 16-17 uansett, men dette er ikke noe vanlig tenåringscrush, slik som folk i klassen min holder på med. Dette er en fyr jeg kjenner ganske godt, men samtidig ikke kjempe kjempe godt. Jeg tør liksom ikke snakke med ham. Når jeg drar på samlinger, er han der, og ja .. Jeg rødmer bare (inni meg) og vet ikke hva jeg skal si. Det verste av alt er at han har en kjæreste. :( jeg har aldri møtt henne, men er redd hun skal bli gravid eller noe. Da er jo alt håp ute...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Denne gutten er 9 år eldre enn deg, og det er en utrolig stor aldersforskjell. Det er en stor aldersforskjell uansett hvor gammel man er, men spesielt når du bare er 14 år. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Akkurat nå så må du bare innfinne deg med at det ikke kan bli noe mellom dere. Han har kjæreste som han er glad i og ønsker å være sammen med, og han er nok ikke interessert i deg. Det beste du kan gjøre nå er å prøve å gå videre. Det tar alltid litt tid å komme over noen som man er forelsket i, og det er kanskje spesielt vanskelig om man ser dem ofte, men du må bare prøve å skyve de følelsene litt bort og prøve å godta at det ikke kan bli noe mer mellom dere. Jo før du skjønner det, jo lettere vil det være å gå videre. 

Jeg har lagt ved en artikkel om kjærlighetssorg som du kan lese for noen tips om hvordan man kan prøve å komme over noen. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell