Hopp til hovedinnholdet

er redd for at han ikke vil være sammen med meg pga alderen min

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er dødsforelska i en 19år gammel gutt, jeg tror han føler det samme for meg. Problemet er at alle begynner å prate om hvor stor aldersforskjell det er mellom oss, Jeg er redd at ikke vil være sammen med meg pga alderen min. Men jeg elsker han så veldig og jeg vil så gjerne ha han. Hvordan kan jeg få han til å skjønne alder er bare ett tall og jeg er jo 16 som betyr jeg har lovt til å ligge med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du trenger ikke bekymre deg for at han synes du er for ung for han når han ikke har sagt noe om det. Du sier jo selv at du tror han er forelsket i deg. Jeg vet ikke hvor mye dere har vært sammen eller om det hele tatt nærmer seg at dere kanskje blir sammen, men i så fall ville jeg ha snakket med han om det. Fortell han at mange av vennene dine snakker om aldersforskjellen, og spør han om det betyr noe for han. Det viktigste er jo hvordan dere selv opplever aldersforskjellen, om dere tror det blir et problem og om dere tror at dere kommer til å takle det. 3 år er generelt ikke en så stor aldersforskjell, men den er litt mer betydelig når du bare er 16 år. Om det kommer til å fungere mellom dere to er noe dere selv må finne ut av. 

Hvis dere fortsatt bare er venner og ikke har flørtet eller vært alene sammen så ville jeg ikke ha sagt noe om aldersforskjellen. Da ville jeg ha forsøkt å få til å være sammen med han alene noen ganger, bli kjent med hverandre og se hvordan det går. Om han synes aldersforskjellen er for stor kommer du nok til å oppdage det etter hvert. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell