Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så forelsket i læreren min. Skal jeg fortelle henne det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Jeg er en gutt på 15 år. Jeg er forelsket, i Kunst og hånd verk læreren min hun er så snill og fin!! Vær gang jeg ser hun for jeg bare lyst til og gi hun en klem! Men det er jo ganske rart hvis jeg skulle ha et forhold med læreren min? Når jeg ser hun så for jeg sååååå lyst til og bare ta på puppen og rompen hennes! Skal jeg bare si det? jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har en lærer som er så snill og fin lærer. Når du ser henne så får du lyst til å gi henne en klem. 

Du beskriver en lærer som ser deg og det er bra å ha slike lærere. Det er ikke uvanlig å føle en stor glede ved å bli sett og forstått av en lærer. De følelsene du beskriver kan av noen kalles en forelskelse, mens andre vil kalle det beundring. Når du opplever at du blir sett og respektert av noen kan disse følelsene komme.

Selv om du er forelsket i læreren er det klokeste du kan si til seg selv at dette ALDRI kan bli noe av. Læreren er nok snill og fin, men hun er IKKE oppnåelig som kjæreste. En lærer kan miste jobben om hun flørter med, eller har et forhold, til en elev. Det er ulovlig for læreren. Dette gjelder uansett alder. Selv om læreren ikke er så mye eldre enn deg, vil et forhold gi alvorlige konsekvenser!

Kanskje kan det være lurt å vente med å fortelle om følelsene du har for læreren din til du er ferdig med å ha henne som lærer. Legger ved en artikkel under svaret som du kan lese.

Ønsker deg lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell