Hopp til hovedinnholdet

Er han for gammel? Hvordan skal jeg si det til mamma?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! jeg møtte en gutt fra nettet for et par uker siden. han er 19 og jeg er 14.. jeg har møtt ham i "hemmelighet" de siste gangene, og det begynner å bli litt slitsomt å lyve til foreldrene mine om hvor jeg er i helgene :( jeg har lyst til å fortelle om han til foreldrene mine, men er redd for hvordan de reagerer på aldersforskjellen mellom oss. vi er ikke kjærester (hvertfall ikke enda), men jeg elsker å henge med han og vi er veldig glade i hverandre. når vi ikke er sammen så snakker vi ofte enten på skype eller meldinger haha. er det for stor aldersforskjell? og hva bør jeg si og ikke si til mamma?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

5 års aldersforskjell er mye, spesielt når du bare er 14 år. Det kommer du ikke utenom. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Det viktigste er jo at dere er komfortable med det selv og at dere klarer å respektere hverandres grenser.

Det beste er å fortelle foreldrene dine om dette så fort som mulig. Jo lengre tid det går, jo vanskeligere blir det og jo mer kommer de til å reagere på det. De ønsker jo at du skal kunne være åpen og ærlig med dem. Det finnes ingen enkel måte å si det på, men du kan lese de to artiklene jeg har lagt ved om dette for tips. Jeg ville bare ha fortalt at jeg hadde møtt noen på nett, at jeg hadde truffet dem noen helger også og at jeg var forelsket. Jo mer du forteller, jo bedre. Du vil jo at de skal bli kjent med han slik at det blir lettere for dem å akseptere det. Samtidig som det ikke er noe lurt å lyve noe mer, for de kommer til å finne ut av det.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell