Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg slå opp? Er det feil å bli sammen med en som er tre år eldre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente 01'er og har en kjærste som er 01'er. Men jag har aldri følt at jeg liker han som kjærste. Burde jeg slå opp? Hvordan, jeg vill ikke såre han. Greia er at jeg har snakket me en aen gutt ganske lenge og har møttes litt som venner, men vi begge har begynt og få følelser for værandre. Og han er 98'er... er det feil? Han behandler meg bra og er kjempe snill mot vennene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du ikke liker han som kjæreste så burde du slå opp. Man skal jo være forelsket når man er kjærester! Jeg har lagt ved en artikkel om hvordan man kan slå opp, men jeg vil anbefale deg å snakke med han på tomannshånd og forklare han hvordan du føler og at du ikke synes det er rett at dere er sammen lengre da. Man risikerer alltid å såre noen når man gjør det slutt, og det er det lite man kan gjøre noe med, men man kan forsøke å gjøre det på en ordentlig måte.

Han er jo tre år eldre enn deg, og det er en litt stor aldersforskjell når du bare er 14. Men, hvis begge to synes det er greit og ikke har noen problemer med aldersforskjellen så burde det gå greit. Dere må bare snakke sammen om det, respektere hverandres grenser og være ærlig med hverandre. Kanskje blir det vanskelig, men det skader ikke å prøve. Jeg har lagt ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som du kan lese. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell