Hopp til hovedinnholdet

Er det galt å bli ilag med en som er to år yngre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, er det gale å bli i lag men noen som er to år yngre? Går i 10. Klasse og holder på med en i 8. Følte litt at det blei feil i starten, men ikke så mye nå. Er bare redd for hva folk vil tenke, selv om jeg vet at en ikke skal bry seg om det om det er ekte kjærlighet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Nei, det er ikke galt, men det kan i noen tilfeller være utfordrende. Jeg har lagt ved en artikkel som beskriver noen av utfordringene som kan oppstå når man er sammen med noen som er mye eldre eller mye yngre. Det er jo mest vanlig at gutten er eldre enn jenta, men generelt er ikke to år en så stor aldersforskjell. Det viktigste er at dere to synes det er greit, og at dere respekterer hverandre og hverandres grenser. Hvis du er åpen om dette med vennene dine og familien din fra starten av vil de ha lettere for å forstå og akseptere det. Så lenge du kan forklare det med at dere er forelsket i hverandre og ikke har noen problemer med aldersforskjellen selv, så vil folk flest forstå. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell