Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg snakke med han uten at det blir rart? Og om hva?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Det gjelder en gutt. Jeg har likt han siden November ifjor! Han er 18 år og jeg er 15 (blir 16 etter sommeren.)(Er jo usikker på aldersforskjellen da, men tenker selv at om han er snill og vi respekterer hverandre så har ikke alderen så mye å si!), Jeg kjenner han ikke så godt enda, men jeg vil bli kjent med han, men jeg er litt sjenert OG det gjør det ikke akkurat noe bedre at jeg blir "litt" fjærn rundt han. Så hvordan bli kjent med han uten at alt bare virker rart??Hva kan jeg liksom snakke om/spørre han om? "ps" Jobber i samme butikk som han jobber i (jeg begynte for 1mnd siden pgr av at jeg ikke klarte mer skole pgr av skoleangst). Jeg synes det er litt vanskelig å vite når jeg kan/skal snakke siden vi er jo på jobb, også siden jeg er sjenert og har veldig dårlig selvtillit/selvbilde synes jeg det er vanskelig. Jeg har snakket bitelitt med han, da det ikke var så mye å gjøre. Da spurte jeg hvor lenge han hadde jobbet og hvor gammel han var.(det var vanskelig, men jeg hoppet i det)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du benytter muligheten mens dere er på jobb til å snakke med han, så er det overhodet ikke noe rart. Det er veldig vanlig å snakke med de som man jobber sammen med, og når man jobber i butikk så blir det av og til litt dødtid. Man skal uansett kunne være litt sosial på jobb selv om man skal jobbe! 

Du kan spørre han om han går på skolen, hvor han er fra, hva han gjør på fritiden og lignende. Mest sannsynlig kommer han jo til å stille deg de samme spørsmålene tilbake og han kommer nok selv til å bidra litt til samtalen. Hvis han ikke gjør det så er han nok ikke så interessert. Jeg har lagt ved en artikkel med flere tips til hva man kan snakke om. Hvis du synes det er vanskelig så gjelder det å ikke snakke så mye hver gang, men heller oftere!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell