Hopp til hovedinnholdet

Normalt å ha dårlig samvittighet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 16 år gammel jeg liker utrolig mye en gutt/mann som er 21(5 år i forskjell) men han mener det er for stor aldersforskjell mellom oss, og er redd for å bli kaldt pedo... jeg føler jeg ikke kan bli sammen med andre uten å få dårlig samvittighet ovenfor han. Er dette normalt? jeg hater at jeg ikke kan gå videre uten at jeg føler meg som en idiot (vi har prøvd å hode på før, men det gikk ikke for xen min drev å spredde rykter om meg) gutten/mannen greier ikke å stole på meg og han har tillits problemer (etter at xen var utro) det er egentlig bare han jeg vil ha.... hva skal jeg gjøre? (han er en fornuftig gutt/mann)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er helt normalt å ha dårlig samvittighet overfor en gutt man har holdt på med. Dere har jo tross alt mye historie og da er det vanskelig å gå videre uten å tenke litt ekstra over dette. Først og fremst burde du og han diskutere hva dere ønsker ut av forholdet deres og hvor langt dere er villige til å gå for å få det til å fungere. Om dere absolutt vil holde på må dere greie å se bort ifra eksen din og det andre evt kommer til å si om dere. Det er alltid mennesker som kommer til å dømme og baksnakke. Dette må dere lære dere å ignorere om dere vil være sammen. Fortell han hva du føler for han og se hva han mener om saken. Om han har like sterke følelser som det du har er det kanskje verdt å gi det et forsøk?

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell