Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å ha kjæreste. Hva kan jeg gjøre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei =) Jeg vet om en gutt som er forelsket i meg og jeg er også forelsket i han tilbake også og vi begge vet det. Men problemet er at foreldrene mine gir meg ikke tillatelse til å ha en kjæreste fordi de vil at jeg skal fokusere på skolen og det skjønner jeg. Men så spurte jeg om at jeg kunne ha kjæreste mens jeg fokuserer på skolen jeg fikk forsatt ikke lov og det er så dumt. Jeg mener jo lissom at jeg vil alltid fokusere på skolen uansett hva! Men de bare stoler ikke på meg. Uff og vennene mine vet at jeg liker gutten og de prøver alltid å meg og han sammen og de vet heller ikke at jeg ikke for lov å få kjæreste. Og dette er bare så flaut

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Det er ikke lett å være ung og forelsket og ikke få lov til å ha en kjærest. Det er heller ikke enkelt å være foreldre som skal passe på at alt går bra for barnet sitt. Det er dette som blir konflikten imellom dere, og hvordan kan dere løse dette?
Snakk sammen dere tre eller få hjelp fra noen andre til å snakke om dette!!
Du kan feks ta kontakt med skolehelsetjenesten og fortelle om problemene dine. Helsesøster kan kanskje innkalle foreldrene dine og deg til en samtale om dette,og dere kan finne en løsning som dere kan godta. Noen ganger kan det være lurt å få inn en nøytral person som kan se saken fra alle kanter.
Lykke til videre!

Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse