Hopp til hovedinnholdet

Han er tre år eldre og skal flytte til høsten. Er det vits i å prøve?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg var for et halvt år siden forelsket i en gutt, litt eldre enn meg. han "lekte med følelsene mine" og ga signaler til at han var interessert men jeg er ikke sikker på om det var med vilje eller om han bare ikke ville bli uvenner. jeg kuttet da kontakten og nå, et halvt år etterpå, fikk vi opp kontakten igjen. han oppfører seg utrolig mot meg, noe helt annet enn for et halvt år siden. vi holder i hender, ligger og ser film sammen, osv. han tar også intinativ til å møte meg eller å snakke med meg. vi snakker hver dag. jeg spurte hvor vi stod og da sa han at han begynte å få følelser for meg. det har han vel kanskje vist også men jeg er fortsatt usikker på om det er lek det også selv om at jeg ikke tror det. jeg begynner å utvikle følelser for han også. et annet "problem" er at han er 18 og jeg er 15. han sier han tror det fungerer men når han bor 10 mil unna (møtes ofte da) og går vg3, blir det vanskelig. han skal jo studere til neste år og flytter vekk så er det vits? jeg vil prøve..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Utfra det du skriver så tror jeg ikke denne gutten "leker" med deg denne gangen. Han oppfører seg jo helt annerledes, og det virker som at hans følelser er ekte. Men det at det er så stor aldersforskjell mellom dere kan jo være en utfordring. For eksempel er han både over den sekuelle lavalder og myndig, og det er jo ikke du. Det er ikke nødvendigvis ikke en altfor stor aldersforskjell til at et forhold kan fungere, men det er viktig å være klar over utfordringene knyttet til det. Jeg legger ved et par artikler om dette temaet. 

Når det er sagt så er det jo faktisk ganske lenge til denne gutten flytter, og mye kan ha skjedd før den tid. Så jeg synes ikke du skal la det hindre deg i å prøve å finne ut om det kan bli noe mellom dere.                                                                                                                            

 

 Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell