Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 15 år eldre

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 17 år, og tror jeg er forelsket i en som er 15 år eldre enn meg. Vi har møttes noen ganger, hatt samleie, gått på byen sammen og pratet en del. Vet jo ikke om han føler noe for meg. Han ville ha meg med på kino forrige helg, men jeg avslo fordi jeg var redd min far ville mislike det. Ellers har vi ikke så mye kontakt, men jeg har likevel fått følelser jeg ikke helt kan forklare.. Hjertet sier ja, men fornuften sier nei, så bør jeg lytte til hjertet eller hjernen? Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint du skriver til ung.no.

Det virker som at du har tenkt en hel del på dette. Det er bra! Da har du mer enn bare hjertet og kanskje forelskelsen å tenke med som du jo påpeker selv og.

Nå er du 17 år gammel, og han du er med er nesten dobbelt så gammel som deg. Jeg vil tro at dere har ganske forskjellige hverdager, interesser, vennekretser, økonomi osv. med andre ord, dere er på ganske forskjellige stadier i livet. Likevel er det noe som gjør at dere ønsker å omgåes.

Sannsynligheten for at dette er mannen du kommer til å tilbringe resten av livet med er jo liten. Og hvis dere begge har lyst så er det jo egentlig ingenting  i veien for at dere kan fortsette å treffe hverandre sånn som dere gjør. Hvis dere har lyst til å ha sex med hverandre, så er det jo heller ikke noe i veien for at dere kan ha det. Så sant begge har lyst vel og merke. Dere er begge gamle nok. Jeg tenker at det jo heller ikke er noe i veien for at du forteller han hvordan du føler for han. Du risikerer jo selvfølgelig at han sier at han ikke er interessert på den måten. Men det kan jo også hende at han sier at han ønsker å være kjæreste med deg.

Det som da igjen kan være vanskelig er jo det å finne noe felles, dere to med hverandres venner og familier. Og det å være sammen med andre menensker, og får deres samtykke kan være viktig.

Igjen, du har jo tenkt mye på dette, og kan hende du ikke klarer å finne et svar på hva som er riktig for deg å gjøre. Men du har vel ikke egentlig så veldig mye å tape, har du vel? Sjekk ut artikkelen nedenfor og. Det går an å stå i det til du ikke klarer å stå i det lenger av en eller annen grunn. Enten om du forteller at du er forelsket, eller om du lar det være. Jeg er usikker på om du ble noe særlig klokere av dette, men jeg vil si at jeg heier på deg!!

Lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell