Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en gutt som er i et avstandsforhold. Jeg blir alt for lett sjalu, frustrert og lei meg. Føler at hun ikke har nok tid til meg, jeg greier ikke å styre følelsene. Sjalu blir jeg når hun går for lettkledd (i mine øyne), er i fysisk kontakt med guttevennene ol. Hvordan kan det bli lettere for meg og kjæresten min?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som er i et avstandsforhold. Jeg blir alt for lett sjalu, frustrert og lei meg. Bla. fordi hun av og til har lite tid til meg pga. skole, lekser, venner, trening og fester etc. Får liksom bare snakket i 1-2 timer enkelte dager. De fleste mener sikkert at dette ikke er for lite, noe eg egentlig er enig i. Likevel klarer jeg ikke så styre følelsene mine. Når jeg først blir "lei meg", tar det ofte lang tid før jeg kommer over det. Vi snakker om dette ofte, men kommer ikke fram til noen løsning. Vi begge elsker hverandre mye. Kan hvertfall si at hun er det beste som har skjedd meg, og at jeg trenger hun i livet mitt. Sjalu blir jeg når hun går for lettkledd (i mine øyne), er i fysisk kontakt med guttevennene ol. Derfor lurer jeg på om dere kan si noe jeg kan gjøre for at det skal bli lettere for meg og kjæresten min. Hadde satt veldig pris på det. Takk på forhånd :) -- Er også alt for redd for at hun skal forlate meg/ være utro/ bli kysset av andre gutter etc.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Så leit å høre at du blir så lett sjalu, et avstandforhold er alltid vanskelig. Selv om det føles ut som du er alene om dette, er det et mye mer utbredt fenomen enn du tror.

Jeg tror det beste for deg er at du tar en prat med kjæresten din og forteller at du kjenner denne sjalusifølelsen og hvorfor. Kanskje kan han trygge deg på at du ikke har noe å bekymre deg for. Selv om hun har en god del guttevenner er det jo DEG hun er sammen med, og jeg er sikker på at hun ikke har lyst til å miste deg heller. Og så må du rett og slett jobbe med å ikke tenke på denne måten. Det blir jo ikke bedre av at du går rundt og bekymrer deg. Prøv å stole på kjæresten din og heller glede deg til neste gang du ser henne.

Jeg har lagt til et par artikler som du burde sjekke ut, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse