Hopp til hovedinnholdet

Jeg er betatt av læreren. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så, jeg innså nettopp at jeg har et crush på hun ene læreren min. (Hun er rundt 30). Hjelp. Ok, har hatt problemer med depresjon, og hun er den eneste av lærerne jeg føler jeg kan snakke med det om det. Oppfører meg alltid annerledes rundt henne enn de andre lærerene, og da hun ga meg en klem etter at jeg fikk en panikk anfall på skolen så fikk jeg sommerfugler i magen og tenkte på det mye etterpå. Tilbake til det at jeg oppfører meg annerledes rundt henne; jeg er aldri 100% sikker på om det er skuespill (føler at mye jeg gjør er skuespill) fordi at følelsene tar overhånd, eller om det bare er slik jeg faktisk oppfører meg. (Føler meg ganske omtåket egentlig for tiden) Også for noen kvelder siden, hadde jeg en "psykolog time" i hodet mitt med henne, bare for å få ut alt jeg har tenkt på de siste dagene. Er redd for at siden jeg føler en slags "hun bryr seg" følelse om henne, går det over til forelskelse. Er det noen måte jeg kan bli kvitt dette på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
 Det er godt å høre at du har en lærer som bryr seg, og som hjelper deg. Noen ganger kan man bli usikker eller misforstå følelser man får for noen som viser oss oppmerksomhet og omsorg. Jeg vet ikke om du kan kjenne deg igjen i det?

Jeg tenker at du har det utfordrende i forhold til at du sier at du er deprimert, og at mye av det du gjør er skuespill. Det kan høres ut som at du sliter med følelsene dine, slik at du egentlig ikke helt hva du føler og hva følelsene dine betyr.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen om hvordan du har det. Helsesøster eller helsestasjonen for ungdom kan hjelpe deg.

Gjennom samtale kan du bli mer bevisst følelsene dine, og du kan finne ut hvordan du kan forholde deg til dem.

Noen elever forelsker seg i læreren, og da er det viktig at man begynner å tenke annerledes om de følelsene man har, fordi en slik forelskelse ikke kan bli noe av.

Du beskriver at denne læreren din er viktig for deg. Kan du tenke at læreren din bryr seg om deg, og vil deg vel, og at forholdet mellom dere vil være elev - lærer. Går det i tillegg an å tenke at du er heldig som har en lærer som stiller opp for deg? Kan du tenke på læreren nesten som en venn?

Man kan ha gode følelser for noen uten at det betyr at man er forelsket i den personen. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse