Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli sammen med broren min sin kamerat

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei,jeg er en jente på 15 år og jeg driver med en gutt som er 6 år eldre enn meg,og han er en venn av broren min og jeg vil bli sammen med han men jeg er litt redd for at broren min får vite det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Aller først vil jeg jo si det at det ikke er broren din som bestemmer hvem du skal bli sammen med eller ikke. Men når det er så stor aldersforskjell mellom deg og denne gutten kan det nok hende at broren din reagerer, og til og med vil synes det er ganske ubehagelig. Du og denne gutten er jo på litt forskjellig sted i livet, og det vil faktisk være ulovlig og straffbart for han å innlede et seksuelt forhold med deg når du er under 16 år. Det er selvfølgelig forskjeller fra person til person, men jeg tror det vil være uklokt å bli sammen med noen som er så mye eldre enn deg. Jeg anbefaler deg derfor heller å finne deg noen som er mer på din egen alder. da gjør du det lettere både for deg selv og broren din. Les gjerne artiklene under.

 Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell