Hopp til hovedinnholdet

Kan ha bli straffet pga alderen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hey, jeg har et ganske stort problem. jeg har møtt en 22 år gammel dude over nettet og sendt naken bilder og fått det samme tilbake. han vet ikke at jeg er 14, han tror jeg er 16 fordi det er det jeg har sagt til alle jeg prater med på nettet automatisk og vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har pratet med han nesten hver dag de siste måndene og liker han noe fryktelig. han liker meg tilbake og jeg vil ikke at han skal få noe straff hvis noen finner ut... hvilke straffer kan han få hvis noen finner det ut? og er det noen måte jeg kan fortelle han på en lett måte?...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Uansett alder vil jeg råde deg til å ikke sende nakenbilder. Dette er noe man bør tenke godt gjennom. Konsekvensene av dette kan følge deg hele livet, om de skulle komme i gale hender. Bare et lite tips:) Når det gjelder alderen din så er i utgangspunktet den seksuelle lavalder i Norge 16 år. Jeg legger ved en artikkel som utdyper dette, hvor du vil få en klarere forståelse av hva denne aldersgrensen innebærer.

Jeg vil råde deg til å være ærlig med han. I de fleste tilfeller varer ærlighet lengst og noen ganger må man rett og slett ofre noe for å få en rettferdig situasjon. Jeg skjønner godt at dette er kjipt for deg, men jeg tror det er viktig at han har hele bildet av hvordan situasjonen er, før det skjer noe mer. Det beste vil nok være om du sier det på en kort og konkret måte. Dermed blir det ikke noen misforståelser om hva du prøver å si. Det er også fint om du unnskylder deg og viser at du er lei deg for at du har satt han i denne posisjonen.

Lykke til!Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell