Hopp til hovedinnholdet

Han er 16, jeg 13. Er det for stor aldersforskjell?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 som er sammen med en som er 16. Er det for mye aldersforskjell? Jeg vet at dette er noe ekte! Foreldrene mine vet ikke at vi er sammen men de har møtt han. Han er ikke flau over meg. Vi holder hender, koser og kysser. Men tror du dette kommer til å gå eller burde jeg avslutte det her og nå? Hilsen en bekymret jente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spøsmålet ditt. I den alderen dere er nå er jo tre år en betydelig aldersforskjell, og generelt vil jeg nok si at den er litt vel stor. i tillegg gjør kan det at han er over den seksuelle lavalder og du ikke være utfordrende, det vil faktisk være straffbart for han å innlede et forhold med deg. Når det er sagt så er det jo veldig forskjell på hvor moden man er for alderen, og hvilke interesser man har. Derfor vil jeg ikke si at dere bør slå opp med én gang, men dere kan prøve en stund og se hvordan det fungerer. Ha likevel i bahodet at du ikke skal la deg presse til å bli med på noe du ikke er klar for, og kjæresten din må repektere alderen din. I tillegg anbefaler jeg deg å snakke med foreldrene dine om dette, de vil nok gjerne vite om slike ting.

Les også artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell