Hopp til hovedinnholdet

Ekskjæresten min blir mobbet og jeg vet ikke om jeg skal prøve å komme over han eller om jeg burde prøve å være en venn for han? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kjærlighetssorg. Kjæresten min slo opp med meg for nesten 2 mnd siden. Vi møttes på trening for et par år siden, vi var sammen i 8 mnd. Vi bor en halv time unna hverandre, og går ikke på skole sammen. Greia er at jeg kommer meg ikke over han, vi snakker fortsatt veldig mye på trening og noen ganger, ringer han meg. For noen dager siden sa han til meg at han blir mobbet, og han ble mobbet mens vi var sammen. Og det var derfor han oppførte seg så rart den tiden før vi slo opp. Jeg fikk vel litt dårlig samvittighet for at jeg ikke var mer tilstede. Visste at det var noen som ikke var greie mot han. Men ikke han eller jeg tok det som mobbing på den tiden. Jeg har lyst å komme meg over han, men jeg føler jeg må være der for han. For han trenger noen som er litt mer utenfor situasjonen. Det går bedre med han nå, men jeg klarer ikke å la være å tenke at mobbingen var grunnet til bruddet. Hjelp! Bør jeg være en venn eller ikke? Tenker mye på han fortsatt og savner han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en vanskelig situasjon, men det viktigste du kan gjøre er å tenke på hva som er best for deg. Hvis det er veldig vondt for deg å fortsette å være venn med han og snakke med han tror jeg du burde prøve å kutte kontakten gradvis. 

Om det går fint for deg å være i nærheten av han og være venn med han så er det nok godt for han og deg å være en venn for han. Mobbing er et vanskelig tema, men det er godt for de som blir mobbet å ha venner og familie rundt seg. Du burde også si til han at det er viktig å si ifra om mobbingen til lærere og voksne rundt seg. 

Håper dette var til hjelp!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse