Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en jente på 14, og er veldig forelska i en på 19. Er det veldig dumt å bli sammen med en eldre gutt, selv om det føles helt rett?

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14, og er veldig forelska i en på 19... Vi er venner, men har ikke kjent han så lenge. Er veldig forelska, og det føles som om ham han er den rette, og jeg kan ikke tenke meg å finne en annen. Han er pen, snill, morsom, omsorgsfull og hele pakka! Han virker veldig rolig og ordentlig. Vi småflørter litt, men er som nevnt bare venner. Spørsmålene mine er: 1. Hvis vi hadde blitt kjærester, har foreldrene mine rett til å anmelde han, når vi ikke har sex? 2. Er det veldig dumt å bli sammen med en eldre gutt, selv om det føles helt rett? 3. Er alle gutter på 19 veldig opptatt av å ha sex, uansett hva?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så hyggelig å høre at du er veldig forelsket. Om dere to blir kjærester etterhvert, kan foreldrene forsåvidt ha noe i mot det på grunn av aldersforskjellen eller andre ting, men de kan ikke anmelde ham så lenge dere ikke gjør noe ulovlig.

Om det er dumt å bli sammen med en som er mye eldre, kan jeg ikke svare deg på. Det er litt opp til deg selv å finne ut.
Det er stor aldersforskjell på deg og ham. Mye skjer med en fra en er 14 til 19 år. Man har lov til mye mer når man er 19, og det skyldes at de fleste 19-åringene er mye mer modne enn en på 14.
Man har for eksempel lov til å drikke og kjøpe øl når man er 19, og det er fem år igjen for en 14-åring.
En annen ting du bør tenke på er at det er straffbart for en på 19 å ha sex med en på 14.

Selvfølgelig er ikke alle gutter på 19 veldig opptatt av å ha sex, men mange har seksuell erfaring. Jeg tror det er viktig at dere to er åpne om slike ting. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kor mykje fell alkoholen med per time?