Hopp til hovedinnholdet

Kan det funke mellom en 15 åring og en 26 åring?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente her på 15/16 år og er utrolig forelsket i en fyr som er 26 år. Jeg har kjent han veldig lenge nå og vi er veldig gode venner. Vi er egentlig ganske like, vi liker de samme tingene og har de samme interessene så det er ikke noe stort problem. Tror du/dere det kan funke? Jeg vet at den seksuelle lavalderen er 16 osv. men jeg liker han utrolig mye. Det beste med han er latteren, smilet og personligheten hans. Han er alltid snill mot meg og støtter meg når jeg trenger det mest. Han er rett og slett helt fantastisk! Foreldrene mine har ca. 12-15 års forskjell og dem har det utrolig bra sammen og jeg håper det kan funke for meg og han også. Forhåpentligvis får jeg svar fra dere! Hilsen meg <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er hyggelig at du har en så god venn. Jeg tror at senere i livet kan det fungere aldersmessig, men slik som situasjonen er i dag så kan det være en stor utfordring siden dere er på ulike steder i livet når det gjelder veldig mange ting, og seksuell lavalder her spiller en stor rolle også. Jeg pleier å si at når man er 18 år og oppover da har man ofte levd litt til og kan da bestemme selv hva man vil gjøre. Anbefaler deg å vente til da. Hvis det fortsatt er aktuelt da, så har dere bygget en god bunn for forholdet. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse