Hopp til hovedinnholdet

Er det rart å være sammen med en som er to år yngre enn en selv?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg liker en gutt, og han liker meg- vi er ikke sammen, noe som er min feil... jeg er nemlig 2 år eldre enn han, som gjør at jeg blir usikker på hva jeg skal gjøre. Hadde jeg vært gutt og 2 år eldre, hadde ingen sagt noe- men siden jeg er jente syntes alle at det er rart. Er det rart og være sammen med en som er 2 år yngre enn deg selv? Hilsen forvirra tenåring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

To års aldersorskjell kan virke litt mye i den alderen dere er nå, men det avhenger jo veldig av hvor modne hver av dere er, felles interesser osv. Og selv om jo er vanligst at gutten er eldst, så gjør det ingenting om det er omvendt. Så hvis du og denne gutten liker hverandre, så synes jeg dere skal prøve å bli sammen. Det som er viktig å tenke på, er at du er over den seksuelle lavlader, og han ikke. Les mer om det i artiklene under.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell