Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt som er 22...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Vell, nå skal du høre. Jeg er en jente på 15, blir 16 om noen måneder. Det har seg slik at jeg har forelsket meg helt i en som er 22 år! Jeg har alltid vist om han, men det var den ene gangen for 2 år siden hvor jeg så han på sommeren. Han var den kjekkeste jeg noengang hadde sett, og utrulig snill. Vell, det har utviklet seg mer og bare jeg tenker på han hopper hjertet mitt. Jeg begynner å smile når jeg ser han. Han er også naboen min. Noen ganger så klarer jeg ikke stoppe å se om han kommer hjem snart osv. Jeg føler meg helt spionaktig! Vell, det som er er det at han har snakket med meg masse å ledd sammen osv. Han ser på meg og jeg faller for han om igjen. Jeg leste her at noen var 16 å var med en på 21 år. Er dette greit? Jeg mener, og hvorfor liker jeg han? Føles ut som om jeg har kjent han i evigheter? Er det fordi han liksom ikke virker veldig "voksen"? Alt jeg vet er at jeg virkelig liker han! Jeg ser på han og alt jeg ønsker er å fortelle han alt, kysse han og starte noe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du tenker over aldersforskjellen. I utgangspunktet så skal det jo ikke alder ha så mye å si, men det blir vanligvis sånn at man tenker over det når det er noen års mellomrom. Jeg tror det viktigste er at dere respekterer hverandre og føler dere er på samme "mentale" nivå:)

Det er aldri godt å vite hvorfor man blir forelsket i noen. Som du sier så kan det ha noe med at du synes det er spennende at han er litt eldre og at dette gjør han mer tiltrekkende. Det kan være mange grunner til at du liker han, så dette er nesten no du må kjenne litt på selv;) Du kan jo se hvordan situasjonen utvikler seg og ta det derfra!

Men vær forsiktig:) Det er aldri godt å vite hvor situasjonen ender når det er litt aldersforskjell mellom dere. Det er noe som kan være lurt å tenke på;)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell