Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15år. Jeg har truffet en mann på 30år...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg sitter i ei knipe...Jeg er 15år men blir 16 om to uker. Jeg har truffet en mann på 30år... Vi har forelsket oss og lever i "et skjult forhold" og møtes i skjul. ingen vet om dette. Han har også tre barn og kone. Men han skal flytte fra kona si. For det er nå han hadde funnet ut hva ekte kjærlighet er, det er det ikke mellom de. Dette høres kanskje helt sykt ut,Og det er sykt. Vi vet ikke hva vi skal gjøre.. Han er den snilleste og godeste personen jeg kjenner. Vi vet begge at dette er feil,men det føles så rett, men vi klarer ikke å avbryte og miste hverandre... Han ser ikke på meg som 15år, han ser på meg som den jeg er. Og jeg ser på han som han er, ikke en gammel pedo 30-åring. Han er slettes ingen pedo... Vi vet bare ikke hva vi skal gjøre, jeg er helt ute av meg. Om noen finner ut dette, er det INGEN som kommer til å akseptere oss. Vi kan aldri ha et normalt forhold, men denne aldersforskjellen og at han har ei jente som bare er to år mindre enn meg, så har han to små gutter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette forholdet er vanskelig. Når han er så mye eldre, har han jo helt andre livserfaringer enn deg og dere har helt ulike sosiale liv.  Dette er, som du selv også innser, veldig vanskelige.  -Det å leve med noe slikt i hemmelighet, er jo også veldig vanskelig.  Han har også dette forholdet til deg ved siden av familieliv.  Du sier han skal gå fra kona, men han har ikke gjort det.  -Det at du aksepterer å møte ham når han fortsatt er i forholdet, kan jo gjøre at han utsetter en eventuell avgjørelse om å gå fra kona.  Du er snart 16, men ikke riktig ennå, så om forholdet også innebærer sex, så har han brutt loven!  Dette kan anmeldes av andre som får vite dette, eller av deg i ettertid.

Mitt råd til deg er at du i første omgang er tydelig på at du ikke vil være en "hemmelighet" så lenge han er gift.  

Tenk deg godt om nå, og gjør gode valg for deg.  Det høres ut som det kan bli mye vanskelig av dette.

Se også artikler under

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell