Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på kjæreste, hvordan gå frem?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har utrolig lyst på en kjæreste! Men jeg er kun 15.. Er det normalt å ha et seriøst forhold da? Dessuten: hvordan vet jeg om han liker meg?? OG vet du om hvilke steder det er stor mulighet for å møte noen gutter som kan være interessert i et forhold? F.eks på skole, sende en Facebook melding, ungdomsklubber osv.. Og HVORDAN trør man fram? Jeg er egentlig veldig sjenert. Men jeg ser på masse filmer og serier og hører og ser folk som er kjærester og jeg har bare så lyst på et seriøst forhold jeg også!! <3 Og jeg vet det ikke finnes noen fasit, men er det noe spesielt gutter pleier å like ved jenter? Enten personlighet eller utseende? Og et siste spørsmål: er det sånn at gutter så si alltid har lyst til å kysse/kline? Håper nesten det, så trenger jeg ikke være usikker haha. TUSEN takk som tar dere tid til å svare :) Jeg håper dere prøver å svare på alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål, her er svarene:

1: Det er ulikt hvor gammel man er når man har sitt første forhold. Noen er 14, noen er 25. Det viktigste er å føle seg komfortabel med den aktuelle kjæresten. Føler du deg klar? I så fall bør du satse dersom du finner en gutt du liker  godt. 

2: Det er en rekke tegn du kan se etter dersom du lurer på om en gutt liker deg. Jeg legger ved en artikkel som du burde lese ang. dette. 

3: Du nevner allerede to steder det er mulig å møte gutter. Skole og fritidsaktiviteter er gode alternativer.

4: Det viktigste er å smile, være positiv og by på seg selv. Still spørsmål, fortell interessante historier og prøv å flørte litt og se om noen gjengjelder flørtingen. Selv om det er skummelt må man ofte ta første steg! 

5: Det er ingen fasit nei, men jenter som smiler og er positive er ofte tiltrekkende. Vær snill, morsom og ha selvtillit! 

6: I et forhold er det vanlig å vise en form for kjærlighet, enten gjennom klemmer eller kyssing. Når du er komfortabel rundt kjæresten din vil du finne ut av hva dere liker best. 

Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 

 

 

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse