Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man forvente av kjæresten sin i et forhold? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på noe. Jeg og kjærsten min er nå får andre gang sammen seriøst. (Ca 1år)Ingen av oss veit heilt hvorfor vi slo opp. Men innsett inne vet vi det va for vi ikke snakket om ting. Han veit alt om meg og da meina jeg me barnevernet og mobbing. Han har vansker me å snakke ut om ting. Han ønsket å ha sex og siden jeg følte at han hadde ventet lenge gjorde vi det får et par dager siden. Han er 16 og jeg 15. Han er ikke særlig pen men han er pen får meg. Bekymrer jeg meg får mye? Ikke alltid vi snakker daglig. Kjærsten min har ADHD. Føler han sjuler noe. Han sa ikke alt trenger du å vite.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål. Du nevner en del faktorer som er viktig i et forhold: snakke sammen, tillit og forventinger. Det er veldig viktig at man har ærlig og åpen kommunikasjon i et forhold. Snakk sammen om ting som er vanskelige, føles rart eller som man ikke helt forstår. Det er også viktig å stole på hverandre i et forhold. Tilliten må gå begge veier. Gjennom å snakke sammen blir det lettere å stole på hverandre- det blir også lettere å forstå hva den andre forventer i forholdet. Kjæresten din kommer aldri til å vite at du føler han holder noe skjult for deg dersom du ikke sier noe. Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse