Hopp til hovedinnholdet

Gutt (20) har vært sammen med en jente i 1,5 mnd. Hun vil ta en pause. Han savner henne. Hva skal han gjøre nå?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en 20 år gammel gutt. jeg har blitt kjent med 17 år gammel jente snart blir hun18 år. vi har vært sammen ca. ett og halv måneder. jeg ble kjent med henne fra venninen hennes. vi snakket bare på facebook og jeg spurte hun bare en gang om hun kunne bli med på kino. vi har vært på kino på fredag. på mandag sendt jeg melding på facebook men hun svart meg ikke. etter 5 dager svarte hun på meldingen og skrev sånn : Hei. Beklager at jeg ikke har sendt melding, men jeg har vært syk (sosial angst). Jeg har veldig mye på meg med skole og familie, og jeg føler det blir best om vi ikke møtes på en stund. nå er det to uker jeg venter på henne og jeg savner henne veldig mye. Det blir masse stress for meg og jeg takler det ikke med alt annet som skjer i hverdagen. Hva kan jeg gjøre nå ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20.

Du forteller at du har vært sammen med en jente i 1,5 mnd, men hun har det tøft for tiden og ønsker en pause fra forholdet. Dette er stressende og vanskelig for deg fordi du savner henne og det er mye annet som skjer i hverdagen.

I denne situasjonen er det viktig at du viser forståelse for at kjæresten din har det vanskelig ved å gi henne tid, men også støtte hvis hun ønsker det. Hvis du føler at det går lang tid uten at du hører noe fra henne, kan du sende henne en melding og høre hvordan det går med henne eller spørre deres felles venninne om hun vet noe. Da viser du omsorg og at du bryr deg om henne, men lar det være opp til henne om hun ønsker hjelp ennå.

Jeg skjønner at det også er vanskelig for deg, at du tenker mye på henne og savner henne. Når man har det vanskelig er det viktig å snakke med noen om det. Fortell om hvordan du har det og hvordan dette oppleves for deg. Du kan snakke med en god venn, foreldre, helsesøster på skolen din eller noen som jobber på helsestasjon for ungdom. De er veldig gode til å lytte og kan gi deg råd og tips om hva du bør gjøre videre.

Andre tips jeg kan gi deg er:

  • Lytt til musikk som har følelsesmessig betydning for deg.
  • Si til deg selv: "Dette kommer jeg igjennom". Prøve å kjenne at dette er en sannhet. Husk at andre mennesker har opplevet dette før deg. Smerten går gradvis over.
  • Prøv å tenk positivt over de tingene du fortsatt har. Dette kan f.eks være venner, familie, kjæledyr, hobbyer osv.
  • Når du har en av de tunge dagene: Prøv å gi deg selv en belønning istedet for å straffe deg selv.
  • Gjør noe du ikke har gjort før, slik at du kan oppleve deg selv på en ny måte. Dette kan f.eks. være å treffe nye mennesker.
  • Vær masse sammen med dine venner.

 
Ta vare på deg selv og lykke til.

Hilsen Helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse