Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en to år eldre gutt og lurer på om han kan være forelsket i meg. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 som har forelsket meg i en gutt på snart 17. Kan det være en mulighet for at han kan være interessert (forelske seg) i meg , selv om jeg er 2 år yngre? Blir jeg kanskje sett på som "et barn"? Jeg er jo veldig moden for alderen, og føler da at gutter som er 2 år eldre er like modne som meg i tankegangen. Kjente ham ikke før, men fikk snakke med ham for litt siden, har hengt litt rundt ham, med vennene hans osv, han er veldig hyggelig mot meg, tuller litt med meg, snakket om litt dypere ting med meg første samtalen vi hadde, enn bare sånn: "jeg gjorde dette i helgen..." osv. Føler at vi har noen ting til felles. interesser, sport, skole, venner... Er det i det hale tatt en mulighet for at en 2 år eldre gutt kan forelske seg i meg? Eller er det bare slik at eldre guter forelsker seg i like gamle/eldre jenter? Hva er sannsynlig/normalt? Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at situasjonen er vanskelig. Når man er to år yngre kan man fort føle seg underlegen, og dette er ikke unormalt. Hvilke følelser man har og hvilke følelser som utvikles er svært individuelt (varierer fra person til person), og avhenger helt av situasjonen. Dette betyr at det ikke er noen statistikk som forteller hva som er normalt og unormalt når det gjelder følelser. Men, det betyr heller ikke at det er umulig at det oppstår en forelskelse mellom en 15- og en 17-åring. Som sagt vil det være basert på både personer og situasjon.

Mine råd til deg er å ha god kontakt med deg selv og dine egne følelser i denne prosessen, samtidig som du må prøve å tolke guttens signaler. Husk også på å inkludere deg selv i følelsene, dermed vil du  å ut av situasjonen sterkere. Du nevner at dere har hatt samtaler og at du tror dere har noen felles interesser, dette er nok et skritt i riktig retning! Jeg vet at det er mulig at en 17-åring forelsker seg i en 15-åring. Samtidig, er det viktig å ikke betale en hvilken som helst pris for å oppnå gjengjeldte følelser fra gutten. Uansett utfall går du nok ut av situasjonen som et klokere menneske!

Til slutt vil jeg nevne at slike forelskelser kan være veldig frustrerende, men også svært fine om det går riktig vei! Jeg legger ved to linker som muligens kan hjelpe deg på veien, og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell