Hopp til hovedinnholdet

Er tre års aldersforskjell for mye?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på tretten år! Jeg har vært forelska i en gutt lenge problemet er bare at han er 16.. vi snakker mye sammen og hhenger sammen ofte også. Men vertfall i går skulle han følge meg hjem å når jeg var på vei inn så shoppet han meg og spørte om han kunne kysse meg og jeg sa jo selfølgelig ja..Men nå har jeg begynt å tenke på alder forskjellen og jeg lurte på om det er greit at en 03 er sammen med en 00?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så hyggelig at han du har vært forelsket i viser interesse for deg og! Jeg skjønner at du er litt usikker på det med aldersforskjellen, for i den alderen dere er nå, er tre år forskjell en del. En av utfordringene er blant annet at han er over den seksuelle lavalder og du ikke, og å ha et seksuelt forhold med deg vil være ulovlig for han, og dermed straffbart. I tillegg så er hverdagen ganske forskjellig når man er 13 og når man er 16. Så i utgangspunktet er jeg skeptisk til et forhold mellom dere, og det aller beste er nok om du finner noen som er mer på din egen alder.  

Når det er sagt, så er det veldig forskjellig hvor modne man er, og hvis dere har mange felles interesser og trives godt sammen, kan det fungere. Det er allikevel veldig viktig at han respekterer deg og din alder, og at du ikke blir med på noe du ikke føler deg klar for.

Du må selv ta avgjørelsen på om du synes det er greit med en slik aldersforskjell, men jeg legger ved en artikkel som kan gi noen nyttige tips til deg.

Hilsen ugndomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell