Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en gutt i klassen, hvordan vite om han liker meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært forelska i en gutt i klassen min i ett halvt år nå, og jeg er veldig usikker på om han liker meg tilbake. Han sender meg veldig miksede "hint", der han f.eks. alltid snur seg mot meg i timen, spør meg om tilfeldige spørsmål, spør om hva jeg synes om ting han gjør, blander seg inn i ting jeg liker og samtalene med venninnene mine, leser opp ting han synes er morsomt, stirrer på meg og har 'stirrekonkurranser' med grimaser osv. og gir meg komplimenter. Samtidig så vet jeg ikke om dette bare er sånn han er og gjør blant jenter, eller om det er meg spesielt. Har snakket med meg hele tiden på skolen, men jeg vet ikke sikkert om det er fordi han sitter foran meg, eller fordi han muligens liker meg. Han er litt vanskelig å lese, spesielt når han er så utadvendt som han er. Liker han meg, eller er han bare vennlig? Er det noen måte jeg kan finne det ut på, uten å spørre ham direkte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig å høre at du er forelsket! 
Utifra hva du skriver om hvordan denne gutten oppfører seg når han er rundt det så kan det kanskje virke som om han liker deg også. Men, det er vanskelig å si noe helt sikkert. 
En ting du kan gjøre, uten å direkte spørre han, kan kanskje være å spørre om han vil finne på noe med deg en dag etter skolen? Kanskje se en film eller spille fotball eller en annen sport? Du kan jo til og med høre om han kanskje vil bli med på kino, for eksempel? Ut i fra hva han svare og eventuelt hvordan han oppfører seg når dere er sammen alene kan du kanskje bli litt klokere på om han liker deg tilbake eller ikke! 

Jeg legger ved noen artikler jeg tror kan være til hjelp! 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse