Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 11- år gammel jente, å flyttet til fosterfamilie da jeg var 7 ( snart 4 år siden) å HELT siden det har jeg vært SKIKKELIG forelsket i min egen fosterbror! Det er veldig vanskelig for meg å bo med en jeg er forelsket i! Å han vet d, men han tar d som OK! Å mine venninner å venner blir lurte granne irritert på meg fordi jeg ikke følger med i timene, å at jeg bare tenker å snakker om han, å han går i 8 klasse å jeg i 6. Å jeg ser på han i vinduet hele tiden i timene, å d bare krible så veldig mye over alt i kroppen HVER gang jeg tenker eller snakker eller ser på han, jeg blir på en måte kvalm å sulten i halsen å i magen! Jeg vet d r rart men.. D r så vanskelig. På natten så gråter jeg av sjalusi, fordi han er med en jente, men han er en sånn gutt som ikke bryr seg om jenter men d sårer meg! Jeg vet at jeg ikke kan bestemme Over han å sånt, å Jeg har snakket med helsesøster, en voksen å ALT! Men d går ikke.. HÅPER VIRKELIG JEG FÅR NOE SVAR PÅ DETTE!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss.
Ut fra det du forteller her så kan jeg forstå at du er i en vanskelig situasjon.
Det å være forelsket kan oppleves ulikt.

Hvis forelskelsen gjengjeldes så er det er berusende og god følelse. Noen ganger er man hemmelig forelsket, og det kan være vanskelig.

Videre kan det å være forelsket være vondt, og man kan bli fortvilet når man opplever at følelsene ikke gjengjeldes, slik du opplever nå.

Det høres ut som at forelskelsen tar all oppmerksomheten din, og at du ikke har det bra nå.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen om hvordan du har det.

Kan du gå tilbake til helsesøster?

Jeg tenker at du må få hjelp til å sortere de tankene og følelsene du har.

Situasjonen du er i er jo spesielt utfordrende for deg fordi du bor sammen med fosterbroren din.

Imidlertid vil det være viktig at du får hjelp til å klare å se at du ikke blir kjæreste med fosterbroren din fordi han har en annen kjæreste. Ved å få hjelp kan du bearbeide dette, og du kan få hjelp til å få det bedre.

Jeg kan forstå at dette er en situasjon som er vanskelig, men nå har du det så vondt at du bør få hjelp til å finne en vei ut av denne situasjonen.

Man kan selvsagt ikke bare skru av følelser, men ved å få hjelp vil du kunne se hvordan du kan klare å få en bedre hverdag hvor ikke alle tanker du har handler om fosterbroren din.

 

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse