Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er tre år yngre, foreldrene min vil jeg skal finne en som er litt eldre.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg driver med en jente som er 15, født i 2001. Det er 3 år forskjell. Jeg er en gutt på 18år født i 98. 3år kan være litt mye i akkurat mye i denne alderen her og foreldrene mine sier at jeg kanskje bør finne en annen som er litt eldre og spørte dere her inne og dere svarte at jeg kanskje måtte finne en annen. Men vi 2 er veldig glad i hverandre og ho er veldig forelska i meg og jeg skal innrømme at jeg er det selv. Men bør jeg si at det ikke funker? Og åssen skal jeg si det vis jeg skal si i fra? Jeg vil ikke såre ho eller gjøre så ho blir lei seg.. Hater å se ho bli lei seg/såra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er en veldig vanskelig situasjon.  Jeg skjønner også at foreldrene dine ønsker at du skal finne en som ligner deg mer i alder. Du sier også at vi tidligere han anbefalt deg å prøve å finne en annen.

Jeg forstår likevel at dette er en jente du er veldig glad i og at du ikke ønsker at dette skal ødelegge for dere. Det finnes ingen fasit på om dere bør være kjærester eller ikke, så i bunn og grunne er dette noe dere må finne ut av sammen.

En ting som kan være viktig å tenke på er at dere akkuratt nå er i en alder som gjør forskjellen ekstra stor, da hun er 15 og du er 18. Kanskje denne forskjellen vil føles litt mindre allerede om ett år, når hun har blitt et år eldre. Det går kanskje ann å bestemme seg for å vente litt med å bli kjærester, og å heller beholde vennskapet litt til. Da får dere også bedre tid til å bli kjent med hverandre og å finne mer ut av hva dere føler?  Jeg forstår at du ikke vil såre jenta, men om du forklare grunnen til at det blir sånn vil hun kanskje forstå.

Jeg tror til syvende og sist at du må prøve å følge din egen magefølelse her, og å ta det valget som føles mest riktig for deres situasjon. Kanskje har foreldrene dine rett i at du bør finne noen som er litt eldre, eller kanskje de følelsene du har for jenta er sterke nok til at dette kan fungere. Prøv å prat litt med foreldrene dine og de rundt deg om hvordan du opplever situajsonene, kanskje vil de se annerledes på det da?

Jeg ønsker deg lykke til og legger ved noen artikler du kan lese.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell