Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme nærmere en sjenert person?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Hvordan kommer man nærmere en sjenert person? Kan snakke med han over nettet, men blir bare kleint på skolen. Er ganske sjenert selv og er redd for å virke barnslig og tett, så snakker ikke med han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier at du vil få bedre kontakt med en som er litt sjenert, og at du også er litt sjenert selv. Jeg oppfatter det som at dere bare prater sammen på nettet.

Slik jeg forstår det virker det som om du er redd for å virke barnslig og teit om du tar kontakt med denne personen på skolen, og det tror jeg ikke du skal tenke. Det er derimot ganske voksent av deg å søke kontakt på skolen også, så jeg syntes absolutt dette er noe du bør prøve på.

Jeg forstår at det kan være vanskelig å ta kontakt, men ettersom dere begge er sjenerte tenker jeg at det faktisk kan være litt mindre skummelt, fordi dere er to om å syntes det er vanskelig. Prøv å start en samtale om noe dere allerede har snakket om på nettet, ettersom det virker som dere prater der. Da har du på en måte en "gyldig grunn" til å si noe, selvom du ikke nødvendigvis trenger det, så kan det føles enklere. Du kan jo også prøve å snakke om noen ting dere har felles, som for eksempel skolen? Det går kanskje ann å spørre om når dere har prøve eller om hva han syntes om lærerene. Det finnes mange muligheter og trikset er å bare finne mot i seg til å starte en samtale.

Jeg legger ved noen artikler jeg tror kan hjelpe. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse